Change Management toepassen op jezelf en je collegas

Change Management toepassen op jezelf en je collegas Webinar

Datum 12H00 - 13H00

Prijs (Excl. btw) € 50 / 50 tegoeden

Locatie Online

Organisator Anouchka Quirijnen

198

Webinar: Hoe gedrag van jezelf of van medewerkers veranderen? De wetenschap van gewoonteontwikkeling

Iedereen kent de goede voornemens die horen bij Nieuwjaar. Gezonder eten, stoppen met uitstelgedrag, meer tijd voor ontspanning en familie. Misschien werd je lid van een fitnessclub, wou je met volle moed 3 keer per week gaan sporten. Alleen geraak je na enkele weken met geen voet meer binnen in de club. Herkenbaar?

Het is niet omdat we iets willen en weten hoe we moeten veranderen, dat we er in slagen om van intenties naar duurzame gedragsverandering te evolueren. Waarom is gedrag veranderen eigenlijk zo moeilijk? Omdat we gewoontedieren zijn!

Wil jij je slaagkansen om te veranderen echt vergroten en ben je nieuwsgierig hoe je gewoontes beter kan leren begrijpen en ontwikkelen? Schrijf je dan in voor dit webinar! Ontdek hoe veranderingécht werkt. Maak gebruik van een simpele methode die je stap voor stap aangeeft hoe je gewoontes opbouwt en werk zo aan het succes van je persoonlijke change-projecten.

En deze van je bedrijf. Want ook in bedrijven is verandering een constante. Toch zijn veel mensen veranderingsmoe. Dat is niet zo vreemd want verandering kost veel energie en is ook in bedrijven vaak onsuccesvol. Uit recente studies (McKinsey) blijkt dat 88% van alle change projecten faalt. Succesvolle bedrijven zijn er net in geslaagd hun mensen sterk te maken in verandering en teams van wendbare krachten te creëren, die veerkrachtiger om kunnen gaan met tegenslagen en stress.

Doelgroep

-     Voor iedereen die zelf graag verandering wil realiseren: meer sporten, gezonder eten, minder tijd op sociale media spenderen,…

-     Voor veranderingskampioenen in bedrijven die zich afvragen hoe ze anderen kunnen helpen bij het veranderen van gewoontes in functie van de gewenste evolutie.

-     Voor HR medewerkers, teamleaders, bedrijfsleiders die anderen ondersteunen bij het bereiken van gedragsverandering of voor zichzelf het veranderingsproces willen vergemakkelijken.

Vereiste voorkennis

Geen voorkennis vereist.

Programma

Op het einde van dit webinar weet je:

-     waarom veranderen zo moeilijk lukt zelfs wanneer we de motivatie en kennis hebben om te kunnen veranderen;

-     met welke change strategieën je beter stopt omdat ze wetenschappelijk gezien contraproductief zijn voor het bereiken van succes;

-     welke verrassende resultaten wetenschappelijk onderzoek vanuit neurologie, psychologie en geneeskunde opgeleverd heeft in functie van gewoonteverandering;

-     hoe we deze inzichten kunnen toepassen in een simpele methode voor gewoonteontwikkeling die de slaagkans tot succes substantieel vergroot.


Dit webinar duurt 1 uur.

Docent: Evelien Van Dyck

Evelien Van Dyck is een professioneel optimist en experte in de positieve psychologie. Ze heeft een passie voor alles wat mensen, teams en bedrijven laat floreren. Ze heeft meer dan 10 jaar ervaring als trainer van soft skills aan managers en medewerkers binnen ondernemingen (Cute Solutions, projecten bij Belfius, Ikea, Belgocontrol, enz … ). Haar bedrijf Borneo is gespecialiseerd in het vergroten van geluk op de werkvloer. Borneo vertaalt wetenschappelijk onderzoek naar welbevinden in concrete welzijnsgewoontes en praktische workshops. Op basis van haar ervaringen in grote en kleine ondernemingen is Evelien ervan overtuigd dat “Happiness Habits” de sleutel zijn naar toekomst- en stressbestendige teams die wendbaar, productief en betekenisvol aan het werk zijn. Met 2 of 3 minuten per dag te investeren in kleine gewoontes maak je grote impact en levert de training je echt resultaat op!

Daarnaast heeft Evelien een privé praktijk als gesprekstherapeute.

Praktische informatie