Een gelukkig brein is een succesvol brein

Een gelukkig brein is een succesvol brein Webinar

Datum 12H00 - 13H00

Prijs (Excl. btw) € 50 / 50 tegoeden

Locatie Online

Organisator Anouchka Quirijnen

288

Webinar: Naast ons bed spenderen we op het werk het meeste van onze tijd. Dan kunnen we er toch maar beter ook gelukkig zijn?

Toch zijn vele Belgen minder gelukkig dan ze zouden willen op het werk. Binnen een maatschappij gekenmerkt door een burn-out epidemie, hoge werkdruk, stress en individualisme is het uitdagend om een gelukkig leven te cultiveren. Toch is dat net wat iedereen wilt want geluk is een universele behoefte. Sinds de oudheid denken filosofen na over wat geluk is en hoe we een we een betekenisvol leven kunnen leiden. Recent kreeg ook psychologie interesse in het bestuderen van wat ons gelukkig maakt. Geluk is moeilijk te definiëren aangezien iedereen van andere dingen gelukkig lijkt te worden. Toch heeft de positieve psychologie, vandaag baanbrekende resultaten geboekt in het bepalen van concrete gedragingen waar we allemaal gelukkiger van worden. Nog spannender zijn resultaten uit neurologisch onderzoek, die aantonen dat een positief brein ook een succesvol brein is.

Gelukkige mensen gaan makkelijker om met stress en tegenslag en hebben sterkere relaties waardoor ze in moeilijke momenten, veerkrachtiger zijn. Ze hebben een sterker immuunsysteem en leven gemiddeld langer dan hun ongelukkige soortgenoten.


Webinar gemist? Eenmaal ingeschreven kan u de webinar nadien altijd herbekijken.

Je ontwikkelt een verrassende kijk op hoe je geluk op het werk kan cultiveren. Geluk is de oorzaak van een succesvol leven. Vandaag, van geluk een prioriteit maken, zal je successen dichterbij brengen door je in je volle kracht te zetten. Dat is de doelstelling van dit webinar.
 

Doelgroep

Voor iedereen die geïnteresseerd is in de wetenschap naar geluk te vertalen in kleine gewoontes die je productiever en gezonder maken op het werk. 

Vereiste voorkennis

Geen voorkennis vereist.
 

Programma


In dit webinar van een uur krijg je de meest vernieuwende inzichten mee over hoe je geluk op wetenschappelijk onderbouwde manier kan ontwikkelen, met kleine gewoontes en weinig moeite. 

Op het einde van dit webinar weet je: 
 

• Welke verassende resultaten wetenschappelijk onderzoek ons oplevert om geluk op het werk te vergroten en wat hiervan de concrete voordelen zijn 

• Op welke factoren je zelf invloed hebt om je welzijn te vergroten 

• Met welke gewoontes je vanaf vandaag kan starten om jouw welzijn en dat van anderen te vergroten 

Docent: Evelien Van Dyck

Evelien Van Dyck is een professioneel optimist en experte in de positieve psychologie. Ze heeft een passie voor alles wat mensen, teams en bedrijven laat floreren. Ze heeft meer dan 10 jaar ervaring als trainer van soft skills aan managers en medewerkers binnen ondernemingen (Cute Solutions, projecten bij Belfius, Ikea, Belgocontrol, enz … ). Haar bedrijf Borneo is gespecialiseerd in het vergroten van geluk op de werkvloer. Borneo vertaalt wetenschappelijk onderzoek naar welbevinden in concrete welzijnsgewoontes en praktische workshops. Op basis van haar ervaringen in grote en kleine ondernemingen is Evelien ervan overtuigd dat “Happiness Habits” de sleutel zijn naar toekomst- en stressbestendige teams die wendbaar, productief en betekenisvol aan het werk zijn. Met 2 of 3 minuten per dag te investeren in kleine gewoontes maak je grote impact en levert de training je echt resultaat op!

Daarnaast heeft Evelien een privé praktijk als gesprekstherapeute.

Praktische informatie