Module I: Uitvoering en schorsing van de arbeidsovereenkomst

Module I: Uitvoering en schorsing van de arbeidsovereenkomst Training

Datum 18H00 - 22H00

Prijs (incl. BTW) € 400

Organisator Annemarie Bodar

541

De arbeidsovereenkomst kan in bepaalde gevallen tijdelijk geschorst worden. In principe is er in telkenmale er geen arbeid wordt verricht sprake van de schorsing van de uitvoering van de arbeid.

Module I

Verschillende gebeurtenissen kunnen de uitvoering van arbeidsovereenkomsten tijdelijk schorsen. De oorzaak van de schorsing kan wettelijk dan wel conventioneel zijn, en specifieke gevolgen hebben op het vlak van loon (behoud of niet). De belangrijkste oorzaken van schorsing van de arbeidsovereenkomst zijn ofwel oorzaken in hoofde van de werknemer, ofwel oorzaken in hoofde van de werkgever, ofwel gemeenschappelijke oorzaken (overmacht).


Tijdens deze opleiding kom je meer te weten over het afsluiten van arbeidsovereenkomsten en de uitvoering ervan, onder meer:

- Welke verschillende soorten arbeidsovereenkomsten bestaan er?

- Welke clausules kunnen voorzien worden?

- In welke taal moet de arbeidsovereenkomst opgesteld zijn?

- Welke andere voordelen bestaan er naast het bruto loon?

- Hoeveel uren mag een werknemer werken en wanneer is er sprake van overuren?

Tot slot wordt ook kort ingegaan op een aantal courante schorsingsgronden zoals arbeidsongeschiktheid, moederschapsrust, klein verlet en familiaal verlof.

Over de trainster: 

Iathe Goemans werkte eerst 4 jaar als consultant bij PwC en SD Worx, waar zij klanten adviseerde en opleidingen gaf met betrekking tot sociaal recht. Nadien deed zij verder praktijkervaring op als HR verantwoordelijke bij een KMO in de farmaceutische distributiesector. Momenteel is ze Legal Advisor bij USG People en beantwoordt ze arbeidsrechtelijke vragen over interne medewerkers en projectmedewerkers.

Praktische informatie