Essentiële elementen van een overtuigende business case

Essentiële elementen van een overtuigende business case Training

Datum 9H00 - 17H00

Prijs (incl. BTW) € 875 / 875 tegoeden

Locatie Berchem

Organisator Cevora

595

Het uitwerken van een business case hoeft geen stresserende opdracht te zijn. In tegendeel, een business case is een motivatie om iets te ondernemen. Het onderbouwt waarom je bedrijf een bepaald project of een bepaalde uitdaging moet aangaan.

Een business case hoeft ook niet op alles in te gaan om overtuigend te zijn, zolang het zich maar richt op de essentiële elementen die een goede business case uitmaken.

Welke stappen worden besproken / aangeleerd tijdens deze opleiding?

- introductie: waar gaat je case over?

- Geef opties: mogelijke oplossingen

- Lijst de voordelen op: kwantitatief en kwalitatief

- Blik vooruit: risicobepaling en projectomschrijving

- Op welke schaal zal dit project worden toegepast? En welke risico’s kunnen we inschatten?

- Budget: raming en fondsenwerving

- Uiteenzetting: projectplan

- Stel een voorlopig projectplan op. Hoe zal het project worden gerealiseerd? Aan dit onderdeel is wat werk. Het kan een van de grootste stappen zijn.

- Vat samen: de managementsamenvatting. Spreek de taal van de financial controller en overtuig met financiële argumenten: IRR, NPV, Pay back period.

Praktische informatie

Locatie
USG Professionals - gelijkvloers
Berchemstadionstraat 76
2600  Berchem

OVER DE TRAINER

Simeons Els

Simeons Els

Wie is Els Simeons? Els Simeons is een gepassioneerd lesgeefster in financiën voor niet-financiëlen. Ze koppelt haar kennis van didactiek en bedrijfstraining met een scherp theoretisch inzicht en een ruime praktische ervaring in financiën. Afgestudeerd als handelsingenieur in 1991, startte Els haar loopbaan bij Neuhaus-Mondose, waar ze achtereenvolgens in de boekhouding, het productie- en personeelsdepartement werkte. De volgende stap was Belgacom, waar Els 13 jaar actief was: eerst als financieel adviseur in het centraal financieel departement, vervolgens als Learning & Development Consultant in financiën, daarna Learning & Development teamleader, Talent Manager en tenslotte HR Business Partner bij DHL. In parallel was Els ook verantwoordelijk voor de financiën, de budgettering en de rapportering van het Belgacom Learning & Development departement. In mei 2009 startte Els haar eigen EBVBA op, ESIMTRA BVBA, wat staat voor “Els Simeons Training & Accounting”. In juni 2017 behaalde Els de titel van “Erkend boekhouder-fiscalist BIBF”. Naast het lesgeven is Els actief als zelfstandig boekhouder in een Brussels boekhoudkantoor.