Veelgestelde vragen

Om je op weg te helpen vind je hier de antwoorden op de meest gestelde vragen.
Kan je hier geen antwoord vinden op jouw vraag?

Contacteer ons via e-mail of via +32 (0)3 800 40 47

Registratie

Wat zijn de voordelen van een lidmaatschap op de USG Professionals community?

Als lid van USG Professionals is jouw talent altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en beschik je over de tools om jouw hard en soft skills op elk moment aan te scherpen. Via USG Professionals heb je toegang tot vakgerelateerd nieuws, carrièretips, blogs over actuele en praktijkgerichte topics geschreven door mensen uit het vak en wedstrijden waarmee verrassende cadeaus te winnen zijn.

Wat omvat een lidmaatschap op USG Professionals?

Indien je lid bent van USG Professionals heb je toegang tot onze artikels, blogs en de gepubliceerde artikels op de website.

Hoe kan ik me registeren?

Je kan je zeer eenvoudig en gratis registeren op USG Professionals via deze link.  We vragen je enkel je naam, e-mailadres, wachtwoord en professionele status mee te geven. Deze informatie hebben we nodig om je toegang te geven tot jouw account en om je artikels, tools & blogs op maat aan te bieden.

Hoe kan ik mijn account activeren?

Na het registeren op USG Professisonals vragen we je om je account te activeren, dit om veiligheidsredenen. Na registratie vertrekt er automatisch een e-mail naar het opgegeven e-mailadres en hoef je enkel op de verificatielink in de mail te klikken. Heb je deze e-mail niet ontvangen check dan zeker eerst je spam folder. Kan je de mail niet vinden? Neem dan contact met ons op!

Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Hoe kan ik deze opvragen?

Je kan je wachtwoord opnieuw instellen via deze link.

Wie schrijft de artikels en blogs die op USG Professionals verschijnen?

Binnen het netwerk van USG Professionals kunnen we beroep doen op freelancers en medewerkers die er grotendeels voor zorgen dat er artikels, tools en blogs op onze site verschijnen. Verder doen we ook beroep op een aantal nauwkeurig geselecteerde freelance copywriters en bloggers. Heb je een vraag over een specifiek artikel of heb je suggestie voor een artikel, neem dan gerust contact met ons op.

Trainingen & events

Waar kan ik een overzicht van de aangeboden trainingen & events terugvinden?

Het overzicht van alle opleidingen kan je onder trainingen & events in het hoofdmenu vinden. Tip: zoek een opleiding binnen een bepaalde periode door gebruik te maken van de filter aan de linkerkant!

Hoe kan ik me inschrijven voor een training of event?

Om je in te schrijven voor een training of event ga je eerst naar de overzichtspagina van alle trainingen & events. Kies vervolgens je event naar keuze en klik op “inschrijven”. Indien je voldoende credits beschikbaar hebt, zal je enkel je inschrijving moeten bevestigen. Hierna zal je via een e-mail met de bevestiging van je inschrijving ontvangen. Je kan in je profiel ook steeds events terugvinden waarvoor je bent ingeschreven. Heb je geen credits beschikbaar, zullen we je eerst vragen om er aan te kopen via onze webshop.

Wat is de kostprijs van een training?

De kostprijs van de training wordt telkens weergegeven bij de training zelf.

Aankopen en credits

Wat is een leercredit?

Een leercredit is een credit waarmee je een opleiding of netwerkevent kan volgen. USG Professionals biedt jou een uitgebreide keuze aan opleidingen om zo steeds op de hoogte te blijven met de laatste trends. Je kan een leercredit voor jezelf gebruiken maar je kan deze ook doneren aan een collega. Na de aankoop van een credit heb je 1 jaar de tijd om deze te gebruiken/doneren.

Waar vind ik een overzicht van mijn beschikbare credits?

Je kan steeds een overzicht van je beschikbare credits terugvinden onder credits op je profiel.

Hoe kan ik een credit doneren?

Na het aankopen van credits zijn deze beschikbaar onder credits op je profiel. Klik op het icoon naast de credit die je wil doneren. Hier krijg je de optie om deze credit te gebruiken of om deze te doneren aan iemand anders. Je krijgt een pop-up om hier het e-mailadres van de persoon in te geven en een persoonlijke boodschap mee te geven. Klik hierna op “doneren” en je credit is vertrokken naar de persoon naar keuze. Opgelet! Je kan deze credit tot maximum 1 jaar na de aankoop activeren of doneren.

Wat zijn de betalingsmogelijkheden op USG Professionals?

Op USG Professionals kan je betalen met: overschrijving (factuur), bancontact, kredietkaart, SOFORT banking, belfius Direct net, KBC Online Payment en andere kaarten die duidelijk en ondubbelzinnig vermeld zijn op de website van Mollie.

Waar kan ik mijn aankoopgeschiedenis terugvinden?

De geschiedenis van je aankopen op USG Professionals kan je terugvinden onder credits op je profiel.

Waar kan ik mijn factuur raadplegen?

Heb je producten of diensten aangekocht via een bedrijf? Dan zal jouw factuur per post opgestuurd worden. Indien je een digitale kopie wenst te ontvangen, neem dan contact met ons op.

Werken als freelancer bij USG Professionals

Welke soort opdrachten kan ik verwachten?

USG Professionals biedt opdrachten aan binnen 6 gespecialiseerde vakgebieden: engineering, science, ICT, finance, legal en HR. Deze opdrachten kunnen variëren qua duurtijd, gemiddeld 3 maanden tot 1 jaar, en qua bezettingsgraad, voltijds of deeltijds. De vraag naar een freelancer kan kaderen in een project, bijvoorbeeld implementatie van een nieuw systeem, in een vervanging van een langdurig afwezige, in een tijdelijke extra workload, in afwachting van een vaste aanwerving, ... Onze opdrachten voor freelancers zijn gericht op zowel mid-career professionals als op C-level professionals.

Met welke klanten werkt USG Professionals samen?

USG Professionals werkt met een brede waaier aan klanten samen: van een lokale KMO tot de grote multinational. Elke solvabele klant kan bij USG Professionals een vraag neerleggen en zal geservicet worden op maat.

In welke sectoren is USG Professionals actief?

USG Professionals bedient per definitie alle sectoren. Door de jaren heen blijkt wel dat de sterkte en ook het volume van USG Professionals zich vooral in volgende sectoren bevindt: pharma, public, banking & insurance en KMO.

Wat is de gemiddelde betalingstermijn van facturen?

De gemiddelde betalingstermijn van facturen voor freelancers is 30 dagen na factuurdatum. 

Worden er netwerkevents of workshops georganiseerd?

USG Professionals organiseert op regelmatige basis trainingen, workshops en netwerkevents binnen de 6 gespecialiseerde vakgebieden: engineering, science, ICT, finance, legal en HR.

Werken als vaste kracht

Expert voor USG Professionals, wat is dat?

Als expert of projectconsultant van USG Professionals combineer je het beste van 2 werelden: de zekerheid van een vast contract met de afwisseling van projectmatig werken. Doorheen verschillende projecten bij top bedrijven ontwikkel jij je kennis en je kan hierbij steeds terugvallen op een netwerk van mede-experten en op USG Professionals als jouw werkgever.

Wat doet USG Professionals voor mij?

Wij zoeken voor jou de geschikte projecten die aansluiten bij jouw expertise met als doel deze verder te doen groeien. Op die manier willen we jouw carrière mee begeleiden én accelereren!

Komt iedereen in aanmerking?

Neen. Hier moeten we eerlijk over zijn. Voor onze projectconsultants zoeken we een bepaald DNA. Naast je expertise – die wij graag mee verder ontwikkelen – ben je in de eerste plaats iemand die ook zélf wil investeren in zijn of haar carrière. Je wil blijven leren en groeien, bent flexibel en ook bereid om samen met ons als jouw werkgever mee te timmeren aan de weg. Samen is het immers onze missie om onze klanten een optimale service te bieden. Iedereen wint!

Ik ben geïnteresseerd! Waar kan ik me aanmelden?

Solliciteer rechtstreeks via deze link. Onze consultants nemen binnen de 24 uur contact met je op.

Vast in dienst bij onze klant

In welke sectoren is USG Professionals actief?

USG Professionals bedient per definitie alle sectoren. Door de jaren heen blijkt wel dat de sterkte en ook het volume van USG Professionals zich vooral in volgende sectoren bevindt: pharma, public, banking & insurance en KMO.

Met welke klanten werkt USG Professionals samen?

USG Professionals werkt met een brede waaier aan klanten samen: van een lokale KMO tot de grote multinational. Elke solvabele klant kan bij USG Professionals een vraag neerleggen en zal geservicet worden op maat.

Welke procedure moet ik als kandidaat doorlopen?

Als potentiële kandidaat voor onze klant word je eerst door een recruiter van USG Professionals gecontacteerd. Als blijkt dat na de eerste telefonische screening je in aanmerking kan komen voor onze aanvraag, word je vervolgens ook uitgenodigd voor een uitgebreid interview met de recruiter waarin zowel naar je technische kennis als naar je generieke competenties gepeild wordt. Het zou kunnen dat je – afhankelijk van de eisen van onze klant – ook nog testings dient af te leggen. Zodra de recruiter alle gegevens heeft samengevat in een kandidatenprofiel, wordt deze naar de klant gestuurd en start aansluitend het selectieproces van de klant.

Ik ben geïnteresseerd! Waar kan ik me aanmelden?

Solliciteer rechtstreeks via deze link. Onze consultants nemen binnen de 24 uur contact met je op.

Pas afgestudeerd?

Wat is de Masterclass?

De Masterclass van USG Professionals is de perfecte kickstart van jouw carrière. Een week lang word je ondergedompeld in een bad van kennis via talrijke opleidingen en workshops, delen onze eigen experten graag hun ervaringen met jou en dit alles samen met een groep mede-enthousiasten. Ook de nodige fun en groepsactiviteiten zullen dus niet ontbreken. We nemen je kortom mee op een intensieve ontdekkingstocht ergens op een inspirerende locatie, die je zowel zal boeien als uitdagen!

Welke opleidingen worden voorzien?

We voorzien een mix van theorie, praktische tips en ook inzicht in jouw persoonlijkheid en hoe je je als professional kan bewegen binnen teams en organisaties. Denk hierbij aan een opleiding praktisch projectmanagement en time management, maar ook heel onmiddellijk toepasbare zaken zoals presentatietechnieken en sollicitatietraining. Daarnaast prikkelen we je ook graag met de nodige body & mind activiteiten.

Wat gebeurt er na de masterclass?

Na deze week ben je klaar voor het echte werk. We zoeken voor jou een geschikt project bij een van onze klanten waar je je opgedane ervaring kan gaan toetsen in de praktijk. Onder begeleiding van een persoonlijke coach bouwen we zo via de combinatie van projectervaring en regelmatige opleidingen verder aan jouw ontwikkeling als professional.

Ik ken iemand die wil deelnemen aan de masterclass. Kan hij/zij zich ook inschrijven?

Natuurlijk! Meld je rechtstreeks aan via deze link.  Na een grondige selectieprocedure hopen we jou of je vrienden te mogen verwelkomen bij onze volgende editie. 

Andere

Hoe kan ik me inschrijven voor de nieuwsbrief?

Om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief ga je naar instellingen op je profiel. Hierna kan je bij accountinstellingen aangeven dat je de nieuwsbrief wenst te ontvangen door het vakje aan te vinken.

Hoe kan ik me uitschrijven voor de nieuwsbrief?

Om je uit te schrijven voor onze nieuwbrief ga je naar instellingen op je profiel. Hierna kan je bij accountinstellingen aangeven dat je de nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen door het vakje uit te vinken.

Wat is een job alert en hoe stel ik een job alert in?

Een job alert is een automatische zoekopdracht die de nieuwste vacatures op basis van jouw wensen en eisen rechtstreeks naar je mailbox stuurt. Mis geen enkele job en stel nu jouw job alert in! Om een job alert in te stellen ga je naar job alerts onder jobs in je profiel. Klik op “voeg een job alert toe”. Hierna kan je jouw criteria instellen om zo een job alert nooit, dagelijks of wekelijks te ontvangen.

Hoe schakel ik een job alert uit?

Om een job alert uit te schakelen ga je naar job agenten onder jobs in je profiel. Ga met je muis op de job agent staan die je wil uitschakelen. Klik op het prullenbak icoon en bevestig dat je de jobalert wil verwijderen. Opgelet! De job alert zal nu definitief verwijderd zijn. Wil je deze enkel voor een bepaalde periode uitschakelen kan je deze aanpassen door op het potlood icoon te klikken en de frequentie op nooit te zetten.

Scroll naar boven