“Dankzij USG Professionals kan ik mezelf heruitvinden”

“Dankzij USG Professionals kan ik mezelf heruitvinden”  Blogpost
2138

Als projectconsultant Finance kan Besar Djelili proeven van verschillende jobs

Hij omschrijft zichzelf als “een sociale jongen met veel wilskracht en een groot doorzettingsvermogen”. Eigenschappen die Besar Djelili goed van pas komen bij het beoefenen van zijn favoriete sport - jiujitsu – en in zijn job als Project Consultant bij USG Professionals. Hoe zijn eerste maanden bij ons verliepen, vertelt hij in deze blogpost.

Begin dit jaar startte je bij USG Professionals als Project Consultant Finance. Op welke projecten heb je intussen gewerkt?

“Ik kon in januari meteen beginnen als Customer Contract Specialist op de afdeling Finance Controlling van een groot elektronicabedrijf. Samen met mijn Nederlandse collega maakte ik de contracten op voor alle grote klanten. De deals die de accountmanagers sloten, vertaalden wij naar kortingen en voorwaarden, en we berekenden aan- en verkooppercentages. Sinds juli werk ik bij het bedrijf als Budget Controller. Dat betekent dat ik de aanvragen omtrent de budgetten bereken, uitvoer en opvolg.”

Wat sprak je aan in project consultancy?

“Ik zag het als een manier om ervaring op te doen, verschillende organisaties te leren kennen en veel mensen te ontmoeten. Bovendien biedt het me de kans om uit te zoeken welk soort werk het best bij me past. Misschien slaag ik er zo zelfs in om mezelf heruit te vinden.”

Welke eigenschappen zijn volgens jou een troef voor een Project Consultant?

“Om gestructureerd en oplossingsgericht te kunnen werken moet je beschikken over een sterk analytisch vermogen. Je moet ook een teamplayer zijn, want je werkt altijd samen met mensen, en een goed aanpassingsvermogen hebben om je telkens aan te passen aan de cultuur en de gewoontes van je klant. Als consultant beschik je bovendien over een specifieke expertise, een vakgebied waar je in uitblinkt. Tot slot is het belangrijk dat je jezelf blijft heruitvinden en blijft bijleren.”

Hoe wil je nog groeien in je job?

“Eerst en vooral wil ik zoveel mogelijk projecten tot een goed einde brengen, terwijl ik ervaring blijf opdoen. Intussen wil ik uitzoeken waar ik naartoe wil met mijn carrière. Op termijn zou ik graag ergens vast aan de slag willen om daar een carrière uit te bouwen. USG Professionals biedt me de mogelijkheid om van verschillende projecten te proeven en geeft me ook inspraak in de keuze voor bepaalde projecten of bedrijven.”

Je hebt ook een bijzondere passie: je beoefent de gevechtssport jiujitsu. Zie je parallellen met je job als consultant?

“Drie tot vier uur per week beoefen ik inderdaad jiujitsu. Sporten is een manier om mijn hoofd leeg te maken en het zorgt ervoor dat ik me ook psychisch sterker voel. Je traint je doorzettingsvermogen, wilskracht én je lichaam. Allemaal zaken die me ook op de werkvloer helpen. Niet opgeven, tot het uiterste gaan, gefocust blijven tot ik mijn doel heb bereikt: het geeft me voldoening in de sport en in mijn job.”

Je bent nog niet zo lang bij ons aan het werk, maar wat is tot nu toe je fijnste ervaring?

“In maart mocht ik mee op vierdaags bootcamp naar Ieper: dat was niet alleen heel leerrijk, maar ook supertof. De ideale gelegenheid om mijn ‘echte’ collega’s eens te leren kennen door samen allerlei activiteiten te doen. Onwijs plezant!” 

Enthousiast om net zoals Besar aan de slag te gaan als Project Consultant Finance? Ontdek hier al onze finance vacatures.

OVER DE AUTEUR

Djelili Besar

Djelili Besar

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments