“USG Professionals bracht mijn carrière in een stroomversnelling”

“USG Professionals bracht mijn carrière in een stroomversnelling” Blogpost
378

Voor Florentine Vetokele was een job als Consultant de gedroomde carrièrestart

Met haar diploma Handelswetenschappen op zak ging Florentine op zoek naar een startersjob waarmee ze haar carrièrepad kon uitstippelen. Bij USG Professionals vond ze de combinatie van variatie en uitdaging die ze zocht. “Als je zoals ik een brede opleiding volgde, is het niet altijd makkelijk om daarna een duidelijke richting te kiezen. Project consultancy leek me dus de ideale start van mijn carrière.” 

De ideale start

“In de ideale wereld weet elke pas afgestudeerde precies welke richting hij of zij uit wil. Bij mij was dat echter niet meteen het geval. Ik behaalde een felbegeerd diploma in een brede opleiding en wilde eerst proeven van verschillende sectoren en jobs voor ik een specifieke richting uit wilde. Een job als Consultant leek me daarom de ideale start van mijn carrière. Zo kwam ik bij USG Professionals terecht. Ik stapte in het Masterclass-traject en bouwde via opleidingen, trainingen én projecten bij verschillende klanten heel snel een aantrekkelijk profiel op.”

Projecten in finance, marketing en IT

“Met mijn opleiding Handelswetenschappen – en een specialisatie in management en IT - kon USG Professionals me breed inschakelen op verschillende projecten. Daar maakte ik gretig gebruik van, want ik wilde heel graag mijn mogelijkheden verkennen en mijn sterktes leren kennen. Ik werd onder andere intern ingezet op de marketingafdeling, waar ik meewerkte aan een rebrandingproject en de uitbouw van een nieuwe website. Vervolgens kreeg ik een finance-project op de afdeling accounts payable, waar ik mijn kennis van boekhouden kon opfrissen. Uiteindelijk vond ik mijn passie doordat ik de kans kreeg om op twee IT-projecten te werken, waar ik de rol kreeg van functioneel analist. De vertaalslag maken van business naar IT en omgekeerd, dat is wat ik vanaf nu wil doen.”

Kennis en netwerk doen groeien

“USG Professionals deed veel meer dan me opleidingen laten volgen over algemene thema’s zoals timemanagement, of specifieke trainingen als scrum master, cloud analytics en presenteren met impact. Ze zorgden er ook voor dat ik mijn kennis kon uitbreiden en een breed netwerk kon uitbouwen. Ik kon bovendien een beroep doen op een uitgebreid netwerk van experts. Dankzij die uitstekende begeleiding behaalde ik twee certificaten. Tijdens de verschillende netwerkavonden en events kon ik ervaringen en praktische tips uitwisselen met andere consultants. Ik voel me echt gesteund door het brede netwerk dat ik op die manier kon uitbouwen.”

“Zonder USG Professionals was ik nooit geraakt waar ik vandaag sta. Ik ben heel trots dat ik deel mocht uitmaken van deze organisatie en sla nu mijn vleugels uit.”

Benieuwd naar onze ICT vacatures? Check ze hier.
Spontaan reageren? Solliciteer via deze link!

OVER DE AUTEUR

Vetokele Florentine

Vetokele Florentine

Florentine is een gedreven Young Talent die bij USG Professionals startte in de Masterclass van 2017. Zij is een project consultant in het vakgebied IT, die zich toespitst op business/functionele analyse.

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments