Als stagiair mocht ik een mobiel platform voor consultants ontwikkelen

Als stagiair mocht ik een mobiel platform voor consultants ontwikkelen Blogpost
846

Mirko Messina deed een boeiende stage bij USG Professionals

Mirko Messina is geboren in Italië, maar woont intussen al 10 jaar in België. Omdat hij altijd al geïnteresseerd was in technologie, studeerde hij Informaticabeheer. Zijn diploma secundair onderwijs behaalde hij met onderscheiding. Die goede resultaten wakkerden zijn passie voor programmeren, development en computers alleen maar aan. Daarom koos hij voor een opleiding Elektronica-ICT aan de Artesis Plantijn Hogeschool in Antwerpen. Zo belandde hij als ICT-stagiair bij USG Professionals.

Een ICT-stage bij USG Professionals, wat houdt dat in?

“Als stagiair mocht ik een mobiel platform voor consultants ontwikkelen voor USG Professionals. De consultants maakten al gebruik van een webportaal - iForce – maar dat platform wilden we een moderne spin geven door het in een mobiele omgeving te brengen. Met de applicatie kunnen ze onder andere timesheets aanmaken, beheren en aanpassen, maar ook afwezigheden melden en notificaties behandelen.”

“Het is handig om voor zulke zaken een mobiele applicatie te hebben. Zo krijgen consultants een herinnering op hun smartphone als ze iets in orde moeten brengen en kunnen ze alles regelen in enkele clicks. Als een timesheet vergrendeld wordt of bij het melden van een afwezigheid, worden e-mails automatisch doorgestuurd. Via de applicatie kan je bovendien statistieken bekijken en timesheets omzetten in PDF-bestanden. De toepassing heeft nog tal van andere functionaliteiten maar daar zal ik hier niet dieper op ingaan, anders wordt het misschien té technisch.” (lacht)

Is de stage bij USG Professionals je bevallen?

“Het was een heel leuke ervaring. De mensen rondom mij waren vriendelijk, behulpzaam, competent en grappig. Als ik vragen had, kon ik die altijd stellen en werd ik meteen geholpen.”

Je bachelorproef is intussen bijna klaar. Welke toekomstplannen heb je nog? Ga je meteen een job zoeken of neem je nog wat vakantie?

“In juli trek ik met mijn broers naar Sicilië. Daar ga ik met mijn familie en vrienden vieren dat ik mijn studies met succes heb afgerond. Daarna start ik mijn professionele carrière bij USG Professionals. Ik zie het helemaal zitten en ben vast van plan om op professioneel vlak te blijven groeien.”

Op welk vlak wil je nog groeien?

“Ik wil heel graag mijn talent in ICT en mijn competenties in development verder ontwikkelen.”

Hoe zou je USG Professionals beschrijven aan iemand die overweegt bij ons te komen werken?

“De mensen bij USG Professionals weten wat ze doen. Het is een bedrijf met ambities, waar er veel aandacht is voor het talent van mensen. Talent wordt hier op de juiste manier ingezet.”

Afgestudeerd en wil jij je carrière in de lift zetten? Bekijk dan ons Young Talent Program? Lees hier meer informatie.
Overtuigd? Solliciteer via deze link!

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments