Mijn avontuur als HR Project Consultant bij USG Professionals

Mijn avontuur als HR Project Consultant bij USG Professionals Blogpost
945

Ze was nog maar net afgestudeerd, of Noesjka Defillet kon al starten als Project Consultant bij USG Professionals. Drie jaar later kijkt ze terug op een gevarieerd en leerzaam parcours. 

Drie jaar geleden startte je als Project Consultant bij USG Professionals. Waar sta je vandaag?

“In juni 2016 studeerde ik af, op 1 september van dat jaar kon ik al starten bij USG Professionals, op een project bij BNP Paribas Fortis. Eerst als HR Project Management Assistent, later groeide ik intern door tot Learning & Development Advisor. Twee zeer boeiende projecten waarin ik enorm veel heb bijgeleerd. Na tweeënhalf jaar bij BNP Paribas Fortis verhuisde ik naar een project bij Makro & Metro. Daar nam ik de rol van HR Development Coördinator op. Op drie jaar tijd heb ik dus een heel gevarieerd parcours afgelegd. Dankzij USG Professionals heb ik mezelf op die manier in korte tijd kunnen ontplooien, met als resultaat dat ik nu de perfecte vaste functie heb gevonden bij een bedrijf dat bij me past. ”

Je werd ook geselecteerd voor de USG Professionals Bootcamp. Wat hield die precies in?

“Toen ik startte bij USG Professionals, mocht ik meteen een aantal dagen op opleiding met een groep andere starters. Het was een heel fijne manier om mijn collega’s te leren kennen, te ontdekken waar USG Professionals voor staat en om bepaalde skills bij te schaven of aan te leren. De USG Professionals bootcamp omvatte verschillende opleidingen, waaronder een Insights Discovery training, presentatietechnieken, timemanagement, … Het waren heel intense en leerrijke dagen, al was er ook ruimte voor plezier en ontspanning. In het najaar volgde er nog eens een tweedaagse opleiding, die net zo boeiend was!”

Waar moet een Project Consultant goed in zijn volgens jou?

“Ik denk dat flexibiliteit hét sleutelwoord is om een goede Project Consultant te zijn. Je weet op voorhand namelijk niet waar je gaat werken of wat voor soort project je gaat krijgen. Natuurlijk wordt er zoveel mogelijk rekening gehouden met je voorkeur, maar je moet je tegelijk wat flexibel opstellen. Dat betekent ook dat je goed met verandering moet kunnen omgaan, want je komt telkens in een nieuwe omgeving terecht, met nieuwe mensen en nieuwe uitdagingen. En last but not least: klantgericht zijn is een must wanneer je als consultant aan de slag gaat.”

Je bent duidelijk ambitieus. Heb je het gevoel dat USG Professionals je daarin heeft ondersteund?

“USG Professionals gaf me heel veel kansen om mezelf te ontwikkelen: via de USG Professionals bootcamp, maar ook via andere opleidingen. Men kijkt voortdurend welke opleidingen nuttig kunnen zijn voor je projecten. Zo kreeg ik de kans om cursussen Excel, Frans en projectmanagement te volgen. Deze combineerde ik met interne opleidingen op mijn projecten.”

Welke tips kan je meegeven aan andere young professionals die een job als project consultant overwegen?

“Als je ervaring wil opdoen met uiteenlopende projecten en bij verschillende bedrijven – en je bent flexibel ingesteld - dan zit je bij USG Professionals helemaal goed. Je kan er zelf uitzoeken in welke omgeving je het liefst werkt. Doordat je met verschillende klanten in aanraking komt, bouw je bovendien heel snel een professioneel netwerk op. Waar je je wel van bewust moet zijn, is dat je je projecten niet altijd kan kiezen. Waar je terechtkomt, hangt namelijk af van de projecten die beschikbaar zijn. Met die relatieve onzekerheid moet je dus wel kunnen omgaan. Maar als je openstaat voor wat avontuur, dan zou ik zeggen: ga ervoor!”

Benieuwd naar het Young Talent Program en onze Bootcamp? Lees hier meer informatie.
Overtuigd? Solliciteer via deze link!

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments