The #innovationmeetup aftermath

The #innovationmeetup aftermath Blogpost
1526

Guy Van der Sande Competence Center Manager BI, BA and DEV bij USG Professionals Belgium houdt vinger aan de pols over wat IT professionals belangrijk vinden in hun carrière en hoe dit matcht met bedrijven. "Tijdens onze Innovation Meetups brengen we IT & Engineering professionals samen met bedrijven en innovatie experts. Zo faciliteren we kennisdeling" USG Professionals wil aan de basis liggen van het ontwikkelen van talent.

USG Professionals Innovation Meetup

Op dinsdag 5 februari 2019 vond onze eerste USG Professionals Innovation Meetup plaats. De opzet was heel eenvoudig : breng een geïnteresseerd publiek samen, nodig een inspirerende spreker uit ons netwerk uit en begin ideeën uit te wisselen. Zijn we in deze opzet geslaagd? ABSOLUUT !

Het publiek

Voor een eerste Innovation Meetup hadden we onmiddellijk een heel mooie opkomst. Meer dan 80 geïnteresseerden verzamelden in onze kantoren in Berchem. Iedereen had zo wel zijn/haar eigen reden om aanwezig te zijn : Interesse in innovatie, benieuwd naar de spreker, kennis maken met USG Professionals of gewoon een leuke meetup met gelijkgezinden. Iedereen was uiteraard van harte welkom.

Het was vanaf minuut één onmiddellijk duidelijk dat het een aangename avond zou worden. Waar mensen initieel wat schoorvoetend binnenkwamen ontstonden tijdens een drankje en een kleine versnapering gelijk de eerste discussies rond innovatie.

De spreker

We hebben Peter Van Hees vorig jaar de eerste keer ontmoet op een event van Samsung. Er was toen direct een goede klik tussen Peter en USG Professionals. Toen we voor de organisatie van onze Innovation Meetup aan het brainstormen waren naar een geschikte spreker werd dan ook heel snel unaniem beslist dat Peter de uitgelezen persoon was. Zelf omschrijft Peter zich als een Digital Trend Detective, een Innovation Troublemaker en een Light-bulb Moments Addict. Eén voor één omschrijvingen die je ook herkende in zijn presentatie.

De presentatie

Tijdens zijn presentatie nam Peter ons mee op een digitale reis door de toekomst, ergens tot 2091. Gedurende deze reis werd een tijdlijn uitgestippeld met op vaste jaartallen een voorspelling gaande van gezondheid, transport, milieu en energie, leven en werk tot mens en machine.

Zaken die we al jaren tegenkomen in science-fiction films werden door Peter netjes op deze tijdlijn uitgestippeld : van cyborgs, bionische ogen, zelfrijdende wagens, nieuwe energievormen zoals kernfusie tot het samenstellen van baby’s vanuit een blokkendoos van DNA.

Een aantal niet zo voor de hand liggende vragen kwamen ook aan de orde: wat met de ethische kant van kinderen op bestelling, en is een in een labo gekweekte steak echt vlees of is dit vegetarisch ?

Op het einde van de presentatie dacht ik terug aan een bedenking die Peter aan het begin van zijn presentatie had gemaakt: 1/3 zal nooit uitkomen, 1/3 zal uitkomen, maar op een later tijdstip, en 1/3 zal effectief gebeuren. Ik moet zeggen dat vooral dat laatste mij aan het denken heeft gezet…

Het uitwisselen van ideeën

Na de presentatie was er dan nog de mogelijkheid tot netwerken en het uitwisselen van ideeën bij een frietje en een lekker stukje vlees van onze foodtruck. Ik denk dat ik niet hoef uit te leggen dat Peter hiervoor heel wat stof tot discussie had aangereikt tijdens zijn presentatie.

Afgaande op het aantal keer dat ik de vraag heb gehoord ‘Wanneer vindt de volgende Innovation Meetup plaats?’ en ‘kan ik mij al inschrijven’ kan ik niet anders dan dat ene statement herhalen: waren we geslaagd in onze opzet? ABSOLUUT!

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Bekijk hier al onze  ICT projecten

OVER DE AUTEUR

Van der Sande Guy

Van der Sande Guy

Jouw comment

Log in om een comment toe te voegen

E-mailadres niet geverifieerd

Nog geen lid? Maak jouw profiel aan.

Recente comments